Scéna z filmu The Turtle´s Rage
Scéna z filmu The Turtle´s Rage
Scéna z filmu The Turtle´s Rage

The Turtle´s Rage

Režie
Rok 
2012
Země
  • Německo
Délka
70min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Palestinec opustí svou ženu a dvanáctiletou dceru žijící v Berlíně a vrací se domů, kde chce bojovat za svůj národ a začít nový život. Po deseti letech je vyhoštěn Izraelci a putuje zpět do Německa. Se souhlasem své ženy žije ve sklepě jejich řadového domku – stává se z něj podivín, který celé dny jen mlčí jako želva schovaná ve svém krunýři. Je však konfrontován svou dcerou, která se rozhodne, že k němu opět najde cestu. Začne svého otce zpovídat, odpovědi však nepřicházejí snadno a svědčí o velkém utrpení. Režisérka snímku Pary El-Qalqili, narozená v roce 1982, se tedy rozhodne putovat se svým otcem zpět do Palestiny. Jejich cesta je však poznamenána palestinským konfliktem, který mezi ně postaví citovou bariéru. A zatímco kolem nich rostou stále nové zdi, Pary a její otec se snaží tuto bariéru zbořit. Schildkrötenwut vypráví o boji za práva na vzpomínky, o ztrátě a vyhnanství. Je snímkem o tom, jakou roli může sehrát válka a exil ve snaze o komunikaci a prolomení krunýře mlčení.

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít