Scéna z filmu Mráz kopřivu nespálí
Scéna z filmu Mráz kopřivu nespálí
Scéna z filmu Mráz kopřivu nespálí
Scéna z filmu Mráz kopřivu nespálí

Mráz kopřivu nespálí

Režie
Rok 
2013
Země
  • Velká Británie
Délka
90min 
Zvukové stopy 

Aby mohl Dean Puckett natočit svůj dokument, opustil na tři roky běžný způsob života a stal se členem komunity, která si uprostřed Londýna vytvořila mikrokosmos s vlastními pravidly – tzv. ekovesnici. Její obyvatelé tu i přes nevoli developera, kterému pozemek patří, zažívají pocit pospolitosti a svobody. Stejnou hrstku aktivistů pak sledujeme při demonstracích proti britské vojenské intervenci v Afghánistánu. Jejich protestní metodou je opět okupace veřejného prostoru. Prostřednictvím režiséra jakožto přímého účastníka těchto happeningů lze vidět, kolik úsilí stojí prosadit vlastní vizi komunitního života. (festival Jeden svět)

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít