Scéna z filmu Dok Talks 2013 / Do You See What I See? The Invisible In Documentary Films

Dok Talks 2013 / Do You See What I See? The Invisible In Documentary Films

Režie
Rok 
2013
Země
  • Německo
Délka
63min 
Zvukové stopy 

DOK Leipzig Talks patří mezi zvláštní doprovodné programy, které německý festival DOK Leipzig nabízí zájemcům z řad profesionálního filmového publika i širší veřejnosti.
Trojice tvůrců Daniela de Felice, Marina Razbezhkina a režisérský tandem Johanna Domke a Marouan Omara nabízí setkání s originálními tvůrčími přístupy. Francouzská autorka Daniela de Felice nechává na příkladu svého snímku CASA nahlédnout do procesu tvorby unikátního žánru animovaného dokumentárního filmu. Ruská producentka Marina Razbezhkina, která je zároveň spoluzakladatelkou divadelní a dokumentární akademie, poodkrývá pozadí vzniku filmů pocházejících z východoevropského regionu. Johanna Domke a Marouan Omara zásahli festivalové diváky netradičně pojatým představením egyptské Lotosové revoluce roku 2011, kterou ve snímku CROP vyobrazili prostřednictvím žurnalistických obrazů.


MODERUJE
Ekkehard Knörer (CARGO), Lars Meyer (DOK Leipzig)


HOSTÉ
Daniela de Felice: Casa
Marina Razbeshkina: Optical Axis
Johanna Domke, Marouan Omara: Crop

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít