Scéna z filmu El Sicario - pokoj 164

El Sicario - pokoj 164

Režie
Rok 
2010
Země
  • Itálie
  • Francie
Délka
81min 
Zvukové stopy 
Titulky 

El Sicario je specialista na únosy, mučení a nájemné vraždy. Řadu let pracoval jako velitel jednotky mexické státní policie, a dokonce absolvoval školení u FBI. Ve službách mexické narkomafie zabil během dvaceti let stovky lidí, nikdy ale nebyl dopaden. V současné době se skrývá a na jeho hlavu je vypsána odměna 250 000 dolarů. Přesto se rozhodl vyprávět svůj příběh na kameru italskému dokumentaristovi Gianfrancovi Rosimu, jehož dokument Pod úrovní moře získal v roce 2009 na festivalu Jeden svět Cenu za nejlepší film. Se zahaleným obličejem popisuje hlavní a jediná postava Rosiho mrazivého snímku fungování mexické narkomafie a její provázanost s podplacenými policisty i státními úředníky. Záměrně úsporný styl filmu, který se celý odehrává v hotelovém pokoji na hranicích Mexika a USA, ještě více umocňuje hrůznost zabijákových příběhů a umožňuje divákům unikátní vhled do psychologie a způsobu práce univerzitně vzdělaného nájemného vraha. (Jeden svět)

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít