Scéna z filmu Pavel Tigrid - Evropan
Scéna z filmu Pavel Tigrid - Evropan
Scéna z filmu Pavel Tigrid - Evropan

Pavel Tigrid - Evropan

Režie
Rok 
2003
Země
  • Česká republika
Délka
57min 
Zvukové stopy 

Pavel Tigrid byl důležitou osobou pro 20. století i přesto, že většinu života prožil za hranicemi své vlasti. Do poslední chvíle nepřestal pro svou zemi pracovat, přemýšlet o ní a komentovat události, které se v ní odehrávaly. Přispěl svým způsobem i k pádu komunistického režimu. Jiskřivým glosátorem společenského dění nepřestal být Pavel Tigrid ani po sametové revoluci, kdy se aktivně zapojil do politického dění, ani po odchodu na odpočinek na francouzský venkov. Film byl natočen během posledních dnů jeho života v roce 2003. Tigrid v něm otevřeně hovoří o své rodině i o všech životních peripetiích, které jej provázely.

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít