Scéna z filmu Povolání: Dokumentaristka
Scéna z filmu Povolání: Dokumentaristka
Scéna z filmu Povolání: Dokumentaristka

Povolání: Dokumentaristka

Režie
Rok 
2013
Země
  • Írán
Délka
80min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Společný projekt sedmi nezávislých dokumentaristek z Íránu, které dohromady svedla touha zachycovat svět kolem sebe navzdory nebezpečí, jemuž se svojí prací dennodenně vystavují, je odvážným hlasem emancipace muslimských žen. Jednotlivé autobiograficky laděné kapitoly shodně využívající techniku voiceoveru, jsou komponovány jako osobní zpovědi o zklamáních a nadějí na změnu politického režimu u prezidentských voleb. Snímek podává západním divákům pozoruhodnou zprávu o stavu a náladě v současné íránské společnosti.

Sedm statečných jednohlasně brojících proti omezování osobní i tvůrčí svobody, v čele s osmatřicetiletou režisérkou a produkční Shirin Barghnavard, má bohaté zkušenosti s nezávislou tvorbou. Farahnaz Sharifi je jednou z nejoceňovanějších dokumentaristek mladé generace. Nahid Rezaei a Firouzeh Khosrovani již v minulosti se svými filmy narazily na odpor íránských úřadů. MFDF Ji.hlava

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít