Scéna z filmu The Mozart Minute
Scéna z filmu The Mozart Minute
Scéna z filmu The Mozart Minute
Scéna z filmu The Mozart Minute
Scéna z filmu The Mozart Minute

The Mozart Minute

Režie
Rok 
2006
Země
  • Rakousko
Délka
31min 
Zvukové stopy 
Titulky 

28 well-known filmmakers living and working in Austria were invited by WIENER MOZARTJAHR 2006 (VIENNA MOZART YEAR 2006), to produce associative miniatures on Mozart. The only requirement: They had to be one-minute art films.

The directors come from a broad spectrum of different backgrounds, ranging from animated, experimental short film to documentaries and features. As a result the Mozart Minutes represent an impressive cross section of the kind of films produced in Austria and a multifacetted sampler of formal and ontextual views of Mozart and his influence on modern society, art and culture.

The contributions run the gamut from experimental and conceptual statements to socio-critical and documentary observations and pithy short films.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít