Scéna z filmu Vynález zkázy
Scéna z filmu Vynález zkázy
Scéna z filmu Vynález zkázy
Scéna z filmu Vynález zkázy
Scéna z filmu Vynález zkázy

Vynález zkázy

Příběh profesora Rocha, objevitele neobyčejně silné výbušné látky, ve fantastickém trikovém filmu režiséra Karla Zemana podle románu Julese Vernea.

Inženýr Hart je spolu se svým učitelem, profesorem Rochem, unesen zlotřilým hrabětem Artigasem, který je ve skutečnosti cynický šéf tlupy pirátů toužící ovládnout svět. Důvěřivý Roch si dlouho neuvědomuje, k čemu chce Artigas jeho výbušninu zneužít, zatímco Inženýr Hart se plány padouchů snaží všemožně překazit. Jeden z nejúspěšnějších českých filmů všech dob natočený na motivy Julese Verna, s filmovými triky inspirovanými francouzským filmařem Georgesem Mélièsem.


Film Vynález zkázy byl digitálně restaurován v rámci projektu Čistíme svět fantazie, společného projektu Nadace české bijáky, Muzea Karla Zemana a České televize.

Film bohužel není dostupný :(

Omlouváme se, ale tento titul není ve vaší zemi k dispozici.

Režie
Rok
1958
Země
  • Česká republika
Délka
83min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete být pravidelně informováni o novinkách v junior programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít