OSLAVTE 7. VÝROČÍ FILMOVÉ ŠKOLY ANDRZEJE WAJDY NA DOCALLIANCEFILMS

Škola filmové režie Andrzeje Wajdy letos slaví 7.výročí. Při této příležitosti můžete po dobu 7 dní – od 23. do 29. listopadu – ZDARMA sledovat nejlepší filmy této školy na docalliancefilms.com.

Škola filmové režie Andrzeje Wajdy letos slaví 7.výročí. Při této příležitosti můžete po dobu 7 dní – od 23. do 29. listopadu – ZDARMA sledovat nejlepší filmy této školy na docalliancefilms.com.

Jako jedna z mála evropských institucí je Wajdova škola z polské Varšavy založena na myšlence „od scénáře až na plátno“: účastníci přihlásí vlastní projekty a natáčejí vlastní filmy. Vedle zaměření na vývoj projektů a podporu mladých filmařů i po dokončení vzdělání škola často produkuje či koprodukuje jejich filmy.

Na Krakovském filmovém festivalu v roce 2008 škola získala Cenu pro nejlepšího producenta dokumentárních a krátkých filmu. Díky mezinárodnímu týmu těch nejlepších a nejzkušenějších profesionálních filmových tvůrců škola zajišťuje vysoce kvalitní výukové programy; projekty zde vyvinuté často naleznou cestu na plátna kin. Wajdova škola nabízí kurzy hraného i dokumentárního filmu (pro polské i zahraniční studenty) a kompletní uměleckou supervizi produkovaných projektů, a to ve všech jejich stádiích – od vývoje po postprodukci.

Wajdova škola zatím vyprodukovala přes 40 dokumentárních a hraných snímků (krátkometrážních a středometrážních) a přes 200 krátkých filmů, které byly uvedeny na mezinárodních festivalech (jako je Berlinale, Cannes, IDFA, DOKLeipzig, Clermont-Ferrand) a získaly četná prestižní ocenění, včetně Grand Prix na filmovém festivalu Aye Aye ve Francii v roce 2008 („Gadjo“ rež. Kryspin Pluta), Ceny za nejlepší dokument a Cenu poroty na festivalu GoEast v německém Wiesbadenu v roce 2008 („By the River“ rež. Magdalena Kowalczyk), Ceny za nejlepší dokument na Mezinárodním festivalu krátkých filmů Curta Cinema v Riu de Janeiru v roce 2007 („At the Datcha“ rež. Thierry Paladino), Grand Prix a Cenu pro nejlepšího herce na Evropském festivalů krátkých filmů v Brestu v roce 2007 („Three for the Taking“ rež. Bartek Konopka), a Grand Prix na Cinema du Reel Paris v roce 2005 („Behind the Fence“ rež. Marcin Sauter).

Oslavte s námi 7. výročí a zhlédněte naše nejlepší filmy ZDARMA na docalliancefilms.com! Po dobu 7 dní, od 23. do 29. listopadu, můžete každý den zhlédnout „titul dne“. Ať se vám líbí!

THE CURE / KURACJA (2004;58’) r. Maciej Cuske (23.11)
THE SHOPKEEPER / W SKLEPIE (2005;14’) r. Thierry Paladino (24.11)
BEHIND THE FENCE / ZA PŁOTEM (2005; 12’) r. Marcin Sauter (25.11)
BY THE RIVER / PRZY RZECE (2006; 11’) r. Magdalena Kowalczyk (26.11)
RENDEZ-VOUS (2006; 8’) r. Marcin Janos Krawczyk (27.11)
THE BOOTH OF FORTUNE / KILKA MNIEJSZYCH WYGRANYCH (2008; 15’) r. Leszek Dobrucki (28.11)
TAKE A LOOK / POPATRZ (2008; 4’) r. Adam Palenta (29.11)

Více informací o Wajdově škole naleznete na www.wajdaschool.pl

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít