2 týdny dokumentárního života na www.docalliancefilms.com

Nový portál pro distribuci dokumentárních a experimentálních filmů byl spuštěn v neděli 1. března a od té doby si mohli diváci stáhnout či pouze zhlédnout ve svém počítači několik nových titulů.

Nový portál pro distribuci dokumentárních a experimentálních filmů byl spuštěn v neděli 1. března a od té doby si mohli diváci stáhnout či pouze zhlédnout ve svém počítači několik nových titulů.

Nově zveřejněné byly například filmy „Svět Dánska“, který nám očima režiséra Maxe Kestnera představuje dnešní Dánsko skrze příběhy místních lidí, krátký film „Sheori“ ruského režiséra Sergei Kriwossudowa - portrét malé romské holčičky žijící v Moldavsku - či maďarský snímek „Moszny“ Róberta Lakatose, který vypráví příběh člověka, který se vzepřel vnější moci, která ho však nakonec stejně přemohla.

Kromě těchto je však na portálu dostupných dalších 200 dokumentárních a experimentálních filmů z celého světa, ve kterých lze jednoduše hledat podle názvu, země, režiséra či abecedně. Každý měsíc vám budeme přinášet **20 nových filmů*, všechny novinky najdete na úvodní stránce.

Od soboty 14. do neděle 22. března diváci na www.docalliancefilms.com najdou oceněné a nominované dokumentární filmy Českého lva! ZDARMA ke zhlédnutí bude kompletní trojice historicky prvních dokumentů zpětně oceněných Českým lvem (Český sen Víta Klusáka a Filipa Remundy, Marcela Heleny Třeštíkové a Síla lidskosti – Sir Nicholas Winton Mateje Mináče) a trojice dokumentárních filmů nominovaných za rok 2008 (Ghetto jménem Baluty Pavla Štingla, Občan Havel Pavla Kouteckého a Miroslava Janka a René Heleny Třeštíkové). Jako bonus v tomto týdnu nabídneme zdarma i film Ženy pro měny Eriky Hníkové.

Doufáme, že si i vy na www.docalliancefilms.com najdete filmy, které vás zaujmou, a budete se k nám vracet. Budeme také moc rádi, když nám budete k našemu portálu zasílat připomínky a nápady co vylepšit.

S tím bychom se také chtěli omluvit za případné nedostatky, které se na portálu mohou vyskytnout. Vzhledem ke krátké době existence portálu se nám ještě nepodařilo doladit veškeré náležitosti. Děkujeme za pochopení…

… a přejeme vám spoustu dokumentárních zážitků!

Váš** Doc Alliance Films** team info@docalliancefilms.com

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít