Leden na Docalliancefilms

V lednu za monitor sednu aneb na co se těšit během následujícího měsíce na Docalliancefilms...

Portál Docalliancefilms připravil profil tvorby důležitého polského dokumentaristy Marcela Łozińského. Kontinuálně během prvních měsíců roku 2011 budou do nabídky portálu umísťovány vybrané filmy především z posledního období bohaté filmografie tohoto zajímavého polského tvůrce, který loni získal cenu Evropské filmové akademie za svůj krátký film Poste Restante. Jako první filmu v rámci Łozińského profilu jsme vybrali Jak to sie robi/ How It's Done, pohled do zákulisí marketingové továrny (na) politiky.

Možná vám mohlo uniknout uvedení zajímavého a divácky vděčného mexického filmu Los Ladrones Viejos/ The Old Thieves neboli Staří zloději, který se objevil v nabídce portálu mezi vánočními svátky. Pokud se tak stalo, přečtěte si více o filmu zde a nebo se na něj rovnou podívejte.

V lednu dále uvedeme film gruzínské režisérky Nino Kirtadze, Durakovo: Vesnice bláznů, což je určitě dobrá zpráva, protože donedávna bylo možné od této zajímavé rusovlasé tvůrkyně, která je současně také filmovou herečkou, najít v nabídce portálu pouze krátké filmové haiku vytvořené pro festival v Nyonu. Za film Durakovo získala Kirtadze cenu pro nelepší režii na festivalu v Sundance 2008. Tady v novinkové sekci si také zanedlouho budete moct také přečíst rozhovor, který režisérka poskytla deníku (už) loňského jihlavského festivalu.

V nabídce portálu se záhy objeví filmy dalšího z hostů loňské dokumentární Jihlavy tentokrát jedné z „průhledných bytostí“ festivalu, významné osobnosti maďarské kinematografie Andráse Szirtese. Jeho tvorba má zřetelný experimentální charakter, který snad bude ze stránek portálu vyzařovat stejně působivě jako v jihlavských kinosálech, kde se za autorova osobního doprovodu představila výběrová retrospektiva „Szirtesefilmů.“

A na závěr nezapomeňte, že filmy se dají z našeho portálu zasílat jako dárek nejen o vánocích, ale i v průběhu celého roku. Nejednoho filmového nadšence je tak možné potěšit či dojmout o jeho narozeninách (správný čas doručení pohlídá náš sofistikovaný doručovatelský systém) perlou světové dokumentární kinematografie z nabídky Docalliancefilms.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít