NOVINKA - Premiéra filmu Domov režisérky Margarety Hruzy

Český film Domov od pondělí 7. února ke streamování a stažení na portálu DocAllianceFilms.cz.

Dokumentární film Domov je osobním svědectvím o důsledcích emigrace. V roce 1968, zatímco se ruské tanky valí Prahou, osmnáctiletá těhotná Madla utíká se svým ženatým přítelem, scénografem Lubošem Hrůzou, norského Osla, kde se jim narodí dcera Margareta. Během několika let dosáhnou velkých úspěchů v divadelní branži a vybudují si vysněný dům. Na vrcholu slávy krásná a úspěšná matka pošle svou čtrnáctiletou dceru pryč od rodiny. Od té doby spolu už nikdy nežijí. Margareta Hrůza se vydává po stopách krachu vlastní rodiny a pomocí intimní filmové zpovědi hledá svůj vlastní domov mezi Los Angeles, Prahou a Oslem. Skrze zážitky kreslí obraz rodiny, kterou zničila neustálá zaneprázdněnost rodičů a jejich vysoké ambice. V rozhovorech vyvolává vzpomínky na osudové okamžiky a snaží se skrze ně vyléčit stesk po domově, který již více než dvacet let neexistuje.

"Film Domov je ohromně vzrušující a působivý film o ztrátě a hledání domova. Intimní příběh jedné rozpadlé rodiny přináší zásadní téma lidské identity," chválí ho dokumentaristka Helena Třeštíková. Film se promítal i na festivalech Jeden svět a na plzeňském festivalu českých filmů Finále, zahajoval Parnu MFF a byl uveden v televizi ARTE, ve finské YLE a jiných.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít