Ochutnávka FIDMarseille

Blíží se významný francouzský festival FID Marseille, proto jsme se spolupráci s organizátory připravili selekci nejoriginálnějších debutů současných dokumentaristů.

BABYLON - Vzpoura, která propukla v Libyi na jaře roku 2012, vedla k útěku více než milionu uprchlíků do sousedního Tuniska skýtajícího bezpečný úkryt před vzrůstající vlnou násilností. Poblíž hraničního přechodu Ras Jdir byl narychlo zřízen rozsáhlý utečenecký tábor, v němž se trio filmařů rozhodlo jen tak bez koncepce natáčet dokument. Tato na pochodu vznikající kronika stavby, provozu a bourání tábora zachycuje postmoderní Babylon a jeho mezinárodní osazenstvo vystěhovalců i režim humanitárních pracovníků a mezinárodních médií, jež vysílají své „obrázky“ do světa.

Filmy můžete sledovat do 9. června ZDARMA!

Blíží se významný francouzský festival FID Marseille, proto jsme se spolupráci s organizátory připravili selekci nejoriginálnějších debutů současných dokumentaristů.

BABYLON - Vzpoura, která propukla v Libyi na jaře roku 2012, vedla k útěku více než milionu uprchlíků do sousedního Tuniska skýtajícího bezpečný úkryt před vzrůstající vlnou násilností. Poblíž hraničního přechodu Ras Jdir byl narychlo zřízen rozsáhlý utečenecký tábor, v němž se trio filmařů rozhodlo jen tak bez koncepce natáčet dokument. Tato na pochodu vznikající kronika stavby, provozu a bourání tábora zachycuje postmoderní Babylon a jeho mezinárodní osazenstvo vystěhovalců i režim humanitárních pracovníků a mezinárodních médií, jež vysílají své „obrázky“ do světa

Režiséři Rania Rafei and Raed Rafei ve filmu 74 (The Reconstitution Of A Struggle) ukazují rok 2011: uprostřed arabského jara se Rania a Raed Rafei rozhodnou s odstupem zhodnotit současnou situaci ve světle tehdejší doby, která byla obtěžkána nadějí, ale i předzvěstí občanské války. Režisér Lebrun ve snímku Crazy Quilt představuje dvě mladé dívky, které si spolu dopisují. Jedna pochází ze zemědělského a hornického kraje Pas-de-Calais a ta druhá z Yorkshire, rodného kraje sester Brontëových. Jejich dopisní přátelství jim vydrželo padesát let. Chtějí stále ještě sdílet své vzpomínky?

Filmy můžete sledovat do 9. června ZDARMA!

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít