Oslavte s námi 1000 dokumentů online!

"1 000 online, 700 offline!" Za téměř deset let existence portálu DAFilms.cz jsme dokázali divákům z celého světa představit 1 700 snímků!
Téměř vesmírná představa se stala žitou realitou. Představujeme vám náš osobní týmový výběr, který jsme pro vás u příležitosti oslav uvedení 1 000. filmu sestavili.

"1 000 online, 700 offline!" Pražskou kanceláří DAFilms týmu se nesl vítězoslavný výkřik. Všechny židle se naráz otočily ke zdroji této, v první chvíli neuvěřitelné, zprávy. Téměř trojhlasné "Cože?" potvrdilo naše společné překvapení. Za téměř deset let existence portálu DAFilms.cz jsme dokázali divákům z celého světa představit 1 700 snímků! Téměř vesmírná představa se stala žitou realitou. Více než 1 000 dokumentů se stalo součástí stálé nabídky online filmového katalogu, zatímco 700 snímků portál přivítal jako součást týdenních filmových programů uváděných zdarma.

Jak se v naší, dnes již tisícipoložkové filmové databázi neztratit? Nabízíme vám hned několik jednoduchých řešení! Hledat archivní snímky, objevovat nové talenty i obdivovat filmové umění dokumentárních klasiků můžete prostřednictvím interaktivních kategorií, které lze jednoduše kombinovat. Kategorie jednotlivým snímkům přidělují odborní kurátoři portálu, a tak věřte, že výsledek vašeho hledání bude nejenom překvapivý, ale také zaručeně kvalitní. Pod expertním dohledem se můžete nechat zlákat k nabídce doporučených snímků a zapomenout byste neměli ani na oblíbené retrospektivy velkých klasiků, které si na našich stránkách našly již samostatné místo. Snadnou cestu katalogem vám zajistí také pečlivé abecední řazení názvů snímků. Jestliže se chystáte natočit dokumentární film, pak doporučujeme začít jeho titul číslicí. Ta vám totiž zajistí místo na prvních záložkách vyhledávacích systémů.

Jako poslední, nový a zcela originální způsob orientace v DAFilms katalogu nabízíme i náš osobní týmový výběr, který jsme pro vás u příležitosti oslav uvedení 1 000. filmu sestavili. Najdete v něm filmy, které se váží k našim osobním vzpomínkám i festivalovým cestám. Filmy, které se pro nás staly inspirací i vášní. Filmy, o kterých doufáme, že na chvíli potěší i vás… Děkujeme za vaši přízeň!

1. Peter Mettler: The End of Time (2012, CA/CH, 109 min)

2. Dana Ranga: I Am in Space (2012, GE, 98 min)

3. Jørgen Leth: 66 Scenes from America (1982, DE, 39 min)

4. Phie Ambo: Mechanical Love (2007, DE, 78 min)

5. Karel Vachek: Who Will Watch the Watchman? Dalibor, Or the Key to Uncle´s Tom Cabin (2002, CZ, 220 min)

6. M. Hoolboom: Imitations of Life (2003, CA, 75 min)

7. Gianfranco Rosi: Sacro GRA (2013, IT, 93 min

8. Peter Liechti: The Sound of Insects: Record of a Mummy (2009, CH, 88 min)

9. Massimo D´Anolfi & Martina Parenti: The Castle (2011, IT, 90 min)

10. Jakub Preuss, Radim Procházka: The Other Chelsea - A Story from Donetsk (2010, GE, 88 min)

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít