Osobní příběhy, městské legendy a národní mýty

Pro někoho se zářím začíná škola, pro nás se zářím začíná skvělý dokumentární program! Nechte se nalákat k jeho sledování! Čeká na vás světová retrospektiva, objevování nových talentů i pohled na současné politické dění.

Pro někoho se zářím začíná škola, pro nás se zářím začíná skvělý dokumentární program! Nechte se nalákat k jeho sledování! Čeká na vás světová retrospektiva, objevování nových talentů i pohled na současné politické dění. V září se s DAFilms.cz rozhodně (třeba i ve školních lavicích) nudit nebudete!

Dokumentární horečka známá pod názvem My Street Films poprvé zaplavila londýnské ulice v roce 2011. Letos poprvé díky portálu DAFilms.cz překročila hranice Velké Británie, aby vyzvala obyvatele České republiky k objevování příběhů, nálad a tváří českých měst, o nichž se z turistických průvodců rozhodně nedozvíte. Sledujte nejvydařenější britské i české My Street dokumenty od 1. do 7. září zdarma!

Vztah Izraele a Palestiny zažívá v posledních měsících další dramatické obraty. Jak se na něj dívají světoví filmaři? Dokáže být dokumentární kamera nestranným pozorovatelem, anebo by měla promlouvat aktivním politickým hlasem? Sledujte filmový výběr Na hranicích dokumentu, na hranicích pásma Gazy od 8. do 14. září zdarma!

Její vytrvalá dokumentární práce si získala respekt a uznání napříč filmovým světem a její ojedinělá časosběrná metoda vstoupila do dějin moderní kinematografie. Helena Třeštíková, výjimečná česká dokumentaristka, představuje svoji první online retrospektivu! Sledujte zdarma od 15. do 28. září více než 25 snímků zachycujících autorčinu tvorbu od 70. let až po současnost!

V říjnu se s DAFilms.cz těšte na velkou festivalovou jízdu, kterou vám hned po třech docalliančních festivalech zprostředkujeme online a zdarma! Nechte se nalákat k návštěvě portugalského festivalu Doclisboa, českých objevitelů MFDF Ji.hlava i německých milovníků dokumentu DOK Leipzig. Známe první programová lákadla, přečtěte si o nich a bedlivě sledujte náš říjnový program!

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít