Říjnová "dlouhá cesta" míří za festivaly Doc Alliance!

První světová online retrospektiva režisérky Heleny Třeštíkové, výběr rumunských dokumentů, a zejména pak velký podzimní start docalliančních festivalů Doclisboa a MFDF Ji.hlava. Co vše se na fanoušky portálu DAFilms.cz chystá? Naplánujte si s námi nabitý filmový říjen!

První světová online retrospektiva režisérky Heleny Třeštíkové, výběr rumunských dokumentů, a zejména pak velký podzimní start docalliančních festivalů Doclisboa a MFDF Ji.hlava. Co vše se na fanoušky portálu DAFilms.cz chystá? Naplánujte si s námi nabitý filmový říjen!

Bez nadsázky ji lze označit za nejtrpělivější režisérku světového dokumentu. Helena Třeštíková prostřednictvím jedinečné časosběrné metody své hrdiny sleduje po dobu několika let až desetiletí. Sledujte až do 5. října zdarma první světovou retrospektivu držitelky Prix Arte, autorky dokumentů René či Katka, a seznamte se také s její nejstarší filmovou tvorbou, kterou uvádíme v online premiéře!

Rumunský dokument už dávno nestojí v koutě! Nechte se od 6. do 12. října ve spolupráci s Astra Film Festival pozvat ke sledování výběru nejúspěšnějších rumunských snímků, které se objevily na klíčových mezinárodních filmových festivalech. Chybět nebude ani dokument Off the Beaten Track, jehož slavnostní premiéra se odehrála rovnou v Rotterdamu!

Podzimní docallianční festivalová sezona je tu! Jako již tradičně velkolepé dokumentární žně zahajuje portugalský festival Doclisboa. Nechte se k obrazovkám počítače nalákat online výběrem nejvydařenějších portugalských dokumentů uváděných na festivalu v roce 2013. Krátké, celovečerní a oceněné snímky streamujte na stránkách DAFilms.cy zdarma od 13. do 19. října!

Na konci října přebere docallianční online štafetu český festivalový zástupce, MFDF Ji.hlava. Festival se v letošním roce promění na dokumentární továrnu produkující jen to nejvybranější filmové zboží. Kde a jak se objevuje motiv továrny v současné kinematografii? Část festivalového programu sledujte přímo v Jihlavě, druhou část pak exkluzivně a zdarma pouze na stránkách DAFilms.cz od 20. do 26. října!

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít