East Doc Platform jde do pátého ročníku

Chcete natočit film? Institut dokumentárního filmu vyzývá k přihlašování dokumentárních projektů ve fázi vývoje, výroby, nebo postprodukce na pátý ročník akce EAST DOC PLATFORM.

V březnu 2016 se uskuteční pátý ročník největší dokumentární akce svého druhu ve střední a východní Evropě, East Doc Platform, organizovaný Institutem dokumentárního filmu při Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět v Praze. Kromě tradičních setkání dokumentárních profesionálů, workshopů, přednášek, pitchingů, networkingových akcí a dalších aktivit budou také zúčastněné projekty ve fázi vývoje mít možnost získat cenu spojenou s finanční podporou ve výši 7500€.

EAST DOC PLATFORM 2016 přivítá více než 400 hostů, včetně 70 klíčových zástupců světových TV stanic, distributorů, zástupců sales, fondů a festivalových programátorů, kteří přijedou vybírat z těch nejslibnějších filmů a projektů ze střední a východní Evropy, a 120 středo- a východoevropských dokumentárních tvůrců, kteří naopak hledají dramaturgickou, finanční a distribuční podporu. V rámci EDP se uskuteční tradiční aktivity IDF, včetně 16. EAST EUROPEAN FORA; 3. laboratoře DOC TANK a 7. ročníku PROJECT MARKETU.

CENA EAST DOC PLATFORM
Již podruhé předá IDF na této akci také cenu East Doc Platform: finanční podporu ve výši 7500€ pro nejlepší projekt ve stádiu vývoje. Tuto prestižní cenu získá jeden z projektů ve vývoji, vybraný ze všech středo- a východoevropských dokumentárních projektů účastnících se jakékoli z aktivit na East Doc Platform.

JAKÉ PROJEKTY EAST DOC PLATFORM HLEDÁ?
Především kreativní středo- a východoevropské dokumentární projekty ve fázi vývoje / výroby / postprodukce o stopáži 52' a více (pro East European Forum a Project Market) a sociálně a politicky zaměřené projekty s transmediálním přesahem a potenciálem pro kampaně (Doc Tank).

Vybírat se ale bude i z produkcí z jiných částí Evropy, pokud se téma projektu bude týkat středo- a východoevropského regionu.

EAST EUROPEAN FORUM
5-denní workshop a 2-denní veřejný pitching, zpětná vazba u kulatých stolů a individuální (one-on-one) schůzky- největší prezentace projektů mezinárodním TV producentům, distributorům, nákupčím a zástupcům fondů ve střední a východní Evropě.
Účastníci: 8 -10 východoevropských a středoevropských projektů ve fázi vývoje a výroby
Zaměření: networking, financování a propagace
Datum konání: přípravný workshop 7. – 11. března, 2016 / Pitching 12. – 13. března, 2016
Přihláška: ZDE

PROJECT MARKET
Dvoudenní prostor pro uskutečnění předem naplánovaných individuálních one-on-one schůzek se všemi akreditovanými profesionály a decision makery.
Účastníci: 25 východoevropských a středoevropských projektů ve všech fázích vývoje a výroby (mimo účastníky EEF, jejichž schůzky jsou organizovány zvlášť), mezinárodní commissioning editoři, distributoři, sales agenti, festivaloví dramaturgové a zástupci fondů.
Zaměření: networking, financování
Datum konání: 10. - 11. března 2016
Přihláška: ZDE

DOC TANK
Tři dny intenzivních konzultací a brainstormingu a jeden den individuálních schůzek s decision makery na Project Marketu. Určeno pro sociálně a politicky zaměřené dokumentární projekty s potenciálem pro transmedia a kampaně.
Účastníci: Až 7 východoevropských a středoevropských projektů ve všech fázích vývoje a výroby
Zaměření: transmedia, nové technologie, kampaně, marketing, networking, financování a distribuční strategie a propagace.
Datum konání: 9. – 11. března, 2016
Přihláška: ZDE

Uzávěrka přihlášek je 1. prosince 2015.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít