Studentské filmové léto

Léto neodmyslitelně patří studentům a velkým výpravám. Online léto na DAFilms.cz patří velké výpravě po výjimečných studentských filmech z celého světa. Vyrazte s námi po Evropě i mimo ni! Kam ale přesně? Dozvíte se z programu!

Léto neodmyslitelně patří studentům a velkým výpravám. Online léto na DAFilms.cz patří velké výpravě po výjimečných studentských filmech z celého světa. Vyrazte s námi po Evropě i mimo ni! Kam ale přesně? Dozvíte se z programu!

Vydejte se s námi na online cestu za objevováním mladých filmových talentů! Jak vypadá současný dokument podle studentů z prestižních světových filmových škol? Jaká témata, žánry a obrazy oslovují nejmladší generaci dokumentárních tvůrců? Po celé léto hledejte, porovnávejte a vychutnávejte nejzajímavější tvorbu budoucích hvězd filmových festivalů!

Staňte se na týden od 13. do 19. července členy výjimečného FIDCampusu! Seznamte se se snímky studentů, kteří získali podporu a profesionálního trénink francouzského docalliančního festivalu FID Marseille. Více než 15 žánrově barevných filmů vám nabídne vhled do světa nadějných tvůrců nejenom z Francie, ale také z Egypta, Maroka, Tunisu či Libanonu.

Vstupte přímo do dvou tvůrčích kurzů vyučovaných na portugalské umělecké škole Escola Superior de Artes e Design de Caldas da Rainha. Zjistěte, jak se studenti filmového umění vypořádali se zadáním nazvaným City Places, v němž představili místa, kde žijí a studují, a jak podle nich vypadá neotřelá **filmová esej***? Do online lavic usedněte od 20. července do 2. srpna!

Jak se daří mezi filmovými studenty žánru krátkého dokumentu? Na Film and TV School of University of Chile rozhodně dobře! Přesvědčte se o tom zdarma v týdnu od 3. do 9. srpna a mapu svých letních studentských filmových cest si tak rozšiřte o Latinskou Ameriku. Inspirujte se originálními filmovými nápady vznikajícími v samém centru hlavního města Santiago de Chile.

Zůstaňte s námi online i po celé léto!

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít