Valentýn s hvězdičkou

Přírodní zákon říká, že mezi dvěma místy s rozdílným elektrickým potenciálem vzniká napětí, zákon lásky tvrdí to samé o potenciálech lidských srdcí. Stupňuje-li se napětí, přeskakuje jiskra. A ta může stejně tak dobře zažehnout teplo rodinného krbu jako spalující požár horečnaté vášně.

LOVE je láska, tvrdí filmový provokatér Gaspar Noé a nezastírá, že tím myslí především lásku tělesnou. Když milenec, tak rovnou dvojitý, přitakává mu Francois Ozon. Ach ta Francie - domov markýzy andělů, která nejednoho českého diváka a divačku poučila o tajích sofistikované erotiky. Jak se s klasikou šedesátých let vypořádali současní tvůrci, se můžete přesvědčit ve filmu Angelika – (guilty) pleasure zaručeno! Že to erotice v kostýmech sluší, ví dobře také Chan-Wook Park, který do boje o přízeň bohaté dědičky vysílá smyslnou Komornou. Někdy však člověk před následky milostné avantýry neuteče – tehdy přijde vhod instantní rozhřešení v drive-thru zpovědnicích, které ve své erotické dystopii nabízí Gabriel Mascaro. Láska je prostě boží!

Vybrané filmy

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít