Singing Chen (Tchaj-wan)

Singing CHEN is amongst the most talented young directors in Taiwan, recognized for her highly stylized approach. Whether through documentary of drama, her work expresses a long-time observation of contemporary society, characters, and their lives.
Her works are known for being highly stylised and fast-paced with focuses on issues in art and culture. She uses magical realism to express the absurdity of contemporary society in order to expose its larger structural issues. Her tightly structured narratives develop subtle emotions and capture a unique humor.
Her 2007 Film, God, Man, Dog, was selected for The Forum at the Berlin Film Festival and screened at numerous festivals including Pusan and Fribourg. In 2000 her feature, Bundled, won awards at both domestic and international festivals including Best Drama and Best New Director at Taipei Film Festival. Her latest Film, The Walkers, spent ten years following the art career of one of the most significant Taiwanese choreographers, LIN Li-Jen.

Filmografie

  • - 2000 35mm Short Documentary: “Floating Islands”
    segment “Who’s fishing?”
  • - 2014 Short Film: “Taipei Factory 1”
    segment “The Pig”
  • - 2012 Short film: “When Yesterday Comes”
    segment “The Clock”
  • - 2015 Short Documentary: “Ways into Love”
    segment “A Real Meal”
  • - 2014 Documentary “The Walkers”
  • - 2014 Documentary “Mountain Spirits”
  • - 2007 35mm Feature Film “God Man Dog”
  • - 2000 16mm Feature Film “Bundled”

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít