Scéna z filmu Smíchovská výhodná koupě
Scéna z filmu Smíchovská výhodná koupě
Scéna z filmu Smíchovská výhodná koupě
Scéna z filmu Smíchovská výhodná koupě
Scéna z filmu Smíchovská výhodná koupě

Smíchovská výhodná koupě

Režie
Rok 
2017
Země
  • Česká republika
Délka
3min 
Zvukové stopy 
Titulky 

"Na Smíchov jsem se znovu přestěhovala v prosinci 2016 a na téhle čtvrti mám úplně nejradši to množství absurdních poloh, které tato městská část má. Nejradši jenom tak nasávám energii Anděla, s jeho pivními nonstopy, uhoněnými byznysmeny, nikdy nekončícími frontami tramvají, svědky Jehovovy, cikánskou kapelou, mexickou kapelou, českou kapelou, co hraje na africké bubny, drogovými dealery a drahými obchody a restauracemi. Betonové květináče, které spíš překáží, než cokoliv jiného, k mé oblíbené čtvrti neodmyslitelně patří. Jen se je teď městská čtvrť rozhodla prodat. Zájem už prý projevil Metrostav nebo firma Blatenská ryba. Každopádně více než čtyřicet je jich stále na prodej, jeden za třicet tisíc korun, tedy nákupní cenu, za kterou je pořídil kontroverzní bývalý starosta Jančík. Vydala jsem se tedy na průzkum, kde nám betonové květináče ještě stále příjemně překáží v nevhodně rychlé chůzi po smíchovských chodnících," říká k filmu režisérka Rozálie Kohoutová

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít