Scéna z filmu Chmurné časy
Scéna z filmu Chmurné časy
Scéna z filmu Chmurné časy
Scéna z filmu Chmurné časy
Scéna z filmu Chmurné časy
Sdílet přes
  • Facebook
  • Twitter

Chmurné časy

Režie
Rok 
2014
Země
  • Švýcarsko
  • Paraguay
Délka
91min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Arami Ullón se navrací do rodné Paraguaye, aby učinila nelehké rozhodnutí. Její vážně nemocná matka Mirna přestává být schopna se sama o sebe postarat – epilepsie a Parkinsonova choroba jí vyrvaly kontrolu nad vlastním životem z rukou. Režisérka váhá: má umístit matku do domova důchodců, nebo bude lepší dočasně obětovat své rodinné plány i kariéru a pečovat o Mirnu sama? Průběhem filmu se postupně noříme do autorčina rozdrásaného nitra. V pečlivě volených obrazových kompozicích, které pozorně zachytávají jemná gesta a výrazy tváří, nahlížíme vztah mezi matkou a dcerou. Jde o vztah plný lásky a pochopení, jejž však poznamenal stín dlouholetého odloučení. Rozrušení zažívané dcerou během posledních měsíců matčina života, rodinná tabu, pevně zakořeněné pocity viny z neschopnosti nabídnout dostatečnou podporu – to vše jsou témata univerzální výpovědi o emocích, jimiž je někdy v životě zmítán každý z nás. KVIFF


Německé, francouzské a španělské titulky jsou dostupné pouze ve Full HD formátu ke stažení.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít