Scéna z filmu The Mountain
Scéna z filmu The Mountain

The Mountain

Režie
Rok 
1966
Země
  • Tchaj-wan
Délka
19min 
Zvukové stopy 
Titulky 

In his spare time when filming Liu Pi-chia, the director follows three art college students HUANG Yong-song, MOU Tun- fei and HUANG Gui-rong as they enjoy an excursion into the mountains in Hsinchu. The three interviewees talk about their artistic ideals and dreams, how only KMT party members were eligible for scholarships, and their views on the Vietnam War; the song *California Dreamin’’ plays throughout, highlighting the dejection in the zeitgeist. The original film of this short lay in a UCLA professor's garage for decades, and underwent digital restoration by Taiwan Film Institute a half century after creation.

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít