Scéna z filmu Filmové Podlesí útočí: Pásmo krátkých filmů do nepohody

Filmové Podlesí útočí: Pásmo krátkých filmů do nepohody

Rok 
Délka
56min 
Titulky 

Speciální výběr kraťasů do nepohody z partnerského festivalu z Bělostoku.

Filmy uvádíme v originálním znění s anglickými titulky.

V době pandemie musíme čelit zmatkům okolního světa víc než kdy jindy. Varování a nařízení ovlivňují to, jak žijeme. Chaotická vládní opatření a poplašné zprávy z médií nepomáhají. Některé věci ale na hodnotě neztrácejí. Právě o nich je výběr krátkých filmů ze severovýchodu Polska připravený na míru letošnímu Bardzo fajnému festivalu online.

Filmové Podlesí útočí! je jedním z nejvýraznějších počinů Kulturního centra v Bělostoku, které se od roku 2004 zaměřuje na popularizaci nezávislého filmu ze severovýchodu Polska. Díky jejich aktivitám zde vznikl i Mezinárodní festival krátkých filmů ZubrOFFka, který se stal významným bodem na kulturní mapě Polska.Projekce FPA! jsou součástí Bardzo fajného festivalu festivalu od roku 2017, od stejného roku uvádíme na festivalových i letních projekcí krátké předfilmy z Podlesí.


Filmy v pásmu:

Herr Barbarish

Příběh o svobodě, která je v době karantény nedostatkovým zbožím. Vypusť ze sebe “divoké zvíře”!

Tunng - ABOP

Málo spíme a málo dbáme o zdravý spánek. Nechte se unášet na vlnách hudby a snových asociací.

Dziwadło (Weirdo)

#zůstaňdoma
Zadívej se z okna a představ si, že ti ve vnitrobloku běhá veliká opice, a nebo že všichni lidi jsou opice.

Strawberry soup

Vzpomínky na nás mají blahodárný vliv. Zavřete oči a vydejte se do minulosti. Vzpomeňte si na místa, lidi, chutě a chvíle, které byste chtěli prožít znovu.

Do serca Twego (To Thy Heart)

Lízátko se žvýkačkou uvnitř, houpačka… za rohem číhá láska.

The Deal

V době pandemie děláme všechno jinak, než tomu bylo dřív. Pro připomínku starých tradic a k zamyšlení nad tím, jak moc se posunuly, vás zavedeme na svatbu na východě Polska na přelomu padesátých a šedesátých let minulého století.


Speciální uvedení: Předfilm Bardzo fajné léto

Na Bardzo fajném festivalu máme už několik let rádi předfilmy, většinou je uvádíme před každým celovečerním filmem. Speciální online uvedení bude mít minutový filmový dokument zachycující atmosféru Bardzo fajného letního kina z letošního 19. srpna. Film bude dostupný na platformě Dafilms i Facebooku. Film v naší produkci natočil dokumentarista Ondřej Šálek.

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

  • Originální název
    Filmové Podlesí útočí / BFF
  • Délka
    56 min (46-90 min.)
  • Barva
    • Barevný

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít