Scéna z filmu How Big Is the Galaxy?
Scéna z filmu How Big Is the Galaxy?
Scéna z filmu How Big Is the Galaxy?

How Big Is the Galaxy?

Zachar žije uprostřed rozlehlé Sibiře, 100 mil od lidských obydlí. Je mu sedm let, ale má vlastní soby a tundru jako pastvinu.

Rodina Žarkových – otec, matka a jejich dva synové – pochází z dolganské komunity na severu Sibiře, kde žijí poslední domorodá etnika věnující se tradičnímu kočovnému životu. Dříve byly děti posílány do internátní školy, kde se odcizily své rodině i kultuře, ale v současné době mohou být vzdělávány doma – učiteli, které jim přidělí ruské úřady. V poklidně plynoucím snímku pozorujeme životy sedmiletého Zachara a jeho staršího bratra Prokopyho. Zacharův první rok výuky probíhá s mladou seriózní učitelkou Nelly. Povídají si o prezidentu Putinovi, o důležitosti matematiky a také se učí nazpaměť klasické básně. Zachar je zvídavý a inteligentní chlapec. Každý den má sto nových otázek o světě a je překvapen, že jeho učitelka nezná na všechny odpověď.

Režie
Rok
2017
Země
  • Rusko
  • Estonsko
Délka
52min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete být pravidelně informováni o novinkách v junior programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít