Scéna z filmu Barvy oliv NĚMECKÁ VERZE

Barvy oliv NĚMECKÁ VERZE

Režie
Rok 
2006
Země
  • Mexiko
Délka
97min 
Zvukové stopy 
Titulky 

 

Tak jako mnoho dalších palestinských rodin žijí Amerovi obklopeni nechvalně známou Západní barikádou. Jejich každodennímu životu dominují elektrické ploty, zámky a neustálé hemžení ozbrojených vojáků.

Kamera citlivě odhaluje soukromý svět všech osmi členů rodiny. Na pozadí velkých dramat, která se v jejich životě odvíjí, můžeme sledovat jejich ustavičné úsilí i drobné radosti, které jim pomáhají přežít: školní přátele, olivovníky či dva malé oslíky.

Příběh rodiny Amerových nabízí divákovi příležitost zamyslet se nad důsledky rasové segregace, významem hranic či nad absurditou války vůbec. Dokument odhaluje málo známý život Palestinců.

Osobní výpověď Caroliny Rivas:

„Palestinský odpor je významným fenoménem, který zůstává spoustou lidí nepochopen, protože na něj nahlíží pouze přes objektiv masmédií. Většina těchto médií zakládá své výpovědi na slovu a obraze, jejichž význam je již předem daný, a nyní se pouze zpětně utvrzuje. Tato média nevidí Palestince jako lidi, kteří jsou ochotni obětovat život, aby získali svou zemi nazpět. Pro ně jsou to teroristé, zločinci, sebevražední atentátníci. Tento způsob myšlení se masmédia snaží vnutit světu, a zapadnout tak do všeobecného ideologického rámce zděšení.“

„Důvod, proč jsem natočila tento film, je snaha ukázat Palestince jako lidi – lidi, kteří touží po svobodě a spravedlnosti tak jako kdokoli jiný na světě“.

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít