Scéna z filmu Kærlighed og Smadret Glas
Scéna z filmu Kærlighed og Smadret Glas
Scéna z filmu Kærlighed og Smadret Glas
Scéna z filmu Kærlighed og Smadret Glas

Kærlighed og Smadret Glas

Režie
Rok 
2006
Země
  • Dánsko
Délka
35min 
Titulky 

Biškek je hlavní město bývalé sovětské republiky Kyrgyzstánu. V této mírně zchátralé metropoli žije třináctiletá Guljamal přezdívaná Gulu. Její matka odchází každý den brzy ráno do práce a vrací se až pozdě v noci. O otci se doma skoro nemluví. Gulu je smělá dívka – ráda tančí, hraje si venku s kamarádkami a dokáže rozdrtit skleněnou láhev holýma rukama. Také se stará o mladší sourozence, uklízí, vaří a podává čaj svému staršímu bratrovi. Střídavě zastává roli dívky i matky. Líbí se jí jeden chlapec na hřišti.
„Pomocí nevtíravé práce kamery nám snímek přibližuje svět hlavní hrdinky. Dojemné jsou okamžiky, které Gulu tráví se svým malým bratrem, znepokojivý moment do filmu vnáší vyprávění neznámé ženy o kyrgyzské tradici unášení mladých žen, které jsou donuceny provdat se za někoho proti své vůli.“
(z katalogu festivalu Dok Leipzig 2006)

Film bohužel není dostupný :(

V našem aktuálním programu ale objevíte další skvělé filmy.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít