Scéna z filmu Evoluce 4 z revoluce (4/4) - Kryštof Rímský
Scéna z filmu Evoluce 4 z revoluce (4/4) - Kryštof Rímský
Scéna z filmu Evoluce 4 z revoluce (4/4) - Kryštof Rímský
Scéna z filmu Evoluce 4 z revoluce (4/4) - Kryštof Rímský

Evoluce 4 z revoluce (4/4) - Kryštof Rímský

Režie
Rok 
2010
Země
  • Česká republika
Délka
57min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Portréty 4 osobností sametové revoluce, zachycené v průběhu 20 let.


Jan Ruml – disident, ministr vnitra, předseda parlamentní strany, manažer, právník. Zasloužilý demonstrant a sázeč stromů. Michael Kocáb - rocková hvězda, poslanec, podnikatel, hudebník a ministr, otec tří dětí. Nadaný a schopný hráč. Kryštof Rímský - student, anarchista, feťák, student, herec, milující manžel, otec. Bouřlivák s otevřeným srdcem. Martin Mejstřík - student, novinář, zahradník, domovník, senátor, otec tří dětí. Čeká, kam ho Bůh pošle.


Natáčení začal režisér Pavel Koutecký v roce 1990, tehdy v jednom z posledních filmových týdeníků promítaných v kinech s názvem PO ROCE. Pokračoval v něm až do roku 2006. Z podnětu producentky po něm převzal štafetu režisér Jan Šikl. Zaznamenané události životů čtveřice hrdinů jsou v mnohém typické pro vývoj české společnosti od zlomového roku 1989. Filmem diváka provedou animované předěly.


Poslední díl tohoto unikátního filmového časosběrného projektu, je věnován Kryštofovi Rímskému, který byl nejmladším účastníkem revoluce. Kryštof prošel dlouhým a složitým dospíváním – byl revolucionářem i anarchistou, měl období, kdy propadl drogám a hledal svou cestu. Jeho vrozená srdeční vada a životní styl ho nakonec donutily zvolnit a přehodnotit své životní hodnoty. Nachází si práci, která ho naplňuje, buduje vztah a rodinu. Vlastní cílevědomostí se dopracovává k naplnění svého snu, profesního i osobního. Uvědomuje si cenu úspěchu a váží si ho, zároveň zůstává emotivní, těžce zvladatelnou osobností. Po prvních zkušenostech s politikou se stahuje do soukromí.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít