Scéna z filmu Magický hlas rebelky
Scéna z filmu Magický hlas rebelky
Scéna z filmu Magický hlas rebelky

Magický hlas rebelky

Režie
Rok 
2014
Země
  • Česká republika
Délka
85min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Marta Kubišová setrvala se ctí dvacet let v odporu proti komunistickému režimu. Trojnásobná Zlatá slavice z let 1966, 1968 a 1969 byla ve svém strmém profesním vzletu sestřelena ruskými okupačními tanky, které obsadily Československo. Její dramatický osobní život se prolínal s politickou tragédií tohoto národa po sovětské okupaci v roce 1968, a s činností nesehnutých občanů v Chartě 77. Film se zabývá Martinou první a druhou pěveckou kariérou, jejím životem soukromým, občanským angažmá, a historií Československa v druhé polovině 20. století.

Detaily

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít