Ozvěny Pražského filmového kufru

Vítěznými filmy šestého ročníku festivalu mladých filmařů Pražský filmový kufr je dvanáct filmů animovaných, experimentálních, dokumentárních a hraných, jejichž autory jsou děti od 6 do 20 let.

Některé z těchto filmů překvapí svou hravostí a mírou fantazie, jiné hloubkou výpovědi, která vyslovená dětským jazykem a obohacená značnou mírou fantazie může diváka až dojmout. Spojujícím článkem mezi těmito filmy je především silná a autentická výpověď mladých tvůrců o současném světě. Odhalují nám zcela otevřeně, co se jich niterně dotýká a často překvapivým způsobem reflektují události našeho světa.

Porota festivalu letos zastoupena dvanácti významnými filmaři napříč filmovými profesemi (režiséři Karel Smyczek, Marta Nováková, dokumentaristé Miroslav Janek a Květa Chaloupková, scénáristky Kristina Elšíková a Irena Hejdová, animátoři Lukáš Urbánek a Miloš Kirschner, střihačky Anna Johnson Ryndová a Blanka Kulová, kameraman Pavel Berkovič nebo dramaturg hrané tvorby Jaroslav Kučera) měla za úkol vybrat vždy jeden nejlepší film v dané žánrové a věkové kategorii. Všechny tyto ceny spolu s řadou čestných uznání poroty byly uděleny v první polovině listopadu na FestDni Kufru, který letos proběhl Pražské konzervatoři v divadle Na rejdišti.

Chcete být pravidelně informováni o novinkách v junior programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít