Sergei Loznitsa

Sergei Loznitsa (Ukrajina)

Sergej Loznica (narozen 1964 v Baranoviči, Bělorusko) absolvoval Kyjevskou polytechniku (1987) a moskevský VGIK (1996). Je autorem řady dokumentárních filmů, za film Portrét (Portret) získal na MFF Karlovy Vary 2003 Zvláštní uznání poroty. V roce 2007 byl na MFDF v Jihlavě oceněn jeho film Družstvo (Artěl).


Filmografie:
Today We Are Going To Build A House (1996, 28 min)
Life, Autumn (1998, 34 min)
The Train Stop (2000, 25 min)
Settlement (2001, 80 min)
Portrait (2002, 28 min)
Landscape (2003, 60 min)
Factory (2004, 30 min)
Blockade (2005, 52 min)
Artel (2006, 30 min)
Revue (2008, 83 min)
Northern Light (2008, 52 min)
My Joy (2010, 127 min)
In the fog (2012, 128 min)
O Milagre de Santo António (2012, 40 min)
Letter (2013, 20 min)
Reflections/Bridges of Sarajevo (2014, 17 min)
Maidan (2014, 133 min)
The Old Jewish Cemetery (2014, 20 min)
Sobytie (The Event) (2015, 74 min)

Films

Členové Doc Alliance

Doc Alliance je tvůrčí partnerství 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu. Naším cílem je prosazování žánru dokumentárního filmu, podpora jeho rozmanitosti a propagace kvalitních autorských dokumentárních snímků.