// Vaše online dokumentární kino //

Již 10 let pro vás objevujeme ty nejlepší dokumentární filmy



Houchang_Allahyari

Houchang Allahyari

Rakousko

Biografie

Houchang Allahyari was born in Tehran, Iran and moved to Vienna as a young man because of his fascination for film and theatre. His interest in psychology also made him study psychology. He works as a psychiatrist in Vienna and also as a filmmaker. His Cooperation with big Austrian Production Companies made his films screened at various International Film Festivals and made him win several prices.


Filmography:
"Pasolini inszeniert seinen Tod" 1985

"Borderline" 1989
"Fleischwolf" 1990

"I Love Vienna" 1991
"Höhenangst" 1994
"Black Flamingos - Sie lieben euch zu Tode"
"Ene-Mene-Mu - und tot bist du" 1999
"Geboren in Absurdistan" 1999

"Rocco" 2002
"Rumi - Poesie des Islam" 2007
"BOCK FOR PRESIDENT" 2009
"Die verrückte Welt der Ute Bock" 2010

The_Mozart_Minute_1

The Mozart Minute

The Mozart Minute (Orig.) / 2006 / Rakousko / 31 min

28 well-known filmmakers living and working in Austria were invited by WIENER MOZARTJAHR 2006 (VIENNA MOZART YEAR 2006), to produce associative miniatures on Mozart. The only requirement: They had to be one-minute art films...

Podrobně…



Novinky

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

GULI SILBERSTEIN UVÁDÍ…

„Moje tvorba má dvě části: první z nich se týká přímých politických obrazů násilí, agrese a protestů, převážně v izraelsko-palestinském kontextu. Jedná se o kritiku zpravodajských médií, která zkoumá komplexní, realistické a zároveň surrealistické aspekty těchto obrazů. Druhá část videí je pak abstraktnější a univerzálnější a zabývá se kognitivními, environmentálními a existenciálními záležitostmi,“ představuje režisér svoji tvorbu.

Číst dál…

- 16.1.2017 -

Charta 77

Charta 77

Čtyřicáté výročí založení Charty 77 si připomínáme dokumentárními profily signatářů této důležité iniciativy protikomunistického odboje. Poznejte kontext této historické události prostřednictvím autentického filmového zážitku.

Číst dál…

- 10.1.2017 -

Šťastné a filmové z DAFilms!

Šťastné a filmové z DAFilms!

Zvýhodněné předplatné na DAFilms.cz je dárek, který díky své různorodosti nikdy neomrzí. Pořídit jej můžete pro vaše blízké nebo jen tak – pro sebe.

Číst dál…

- 14.12.2016 -

Další novinky…