Únor: Dokumentární cestování časem

Po filmově nabitém začátku roku na DAFilms.cz nepolevujeme v našem rychlém online tempu a do konce měsíce února pro vás chystáme dokumentární sondu do nedávné historie našich dnů i do dávné historie dnů kinematografie. Otevřete oči doširoka, vydatný dokumentární únor přichází!

Po filmově nabitém začátku roku na DAFilms.cz nepolevujeme v našem rychlém online tempu a do konce měsíce února pro vás chystáme dokumentární sondu do nedávné historie našich dnů i do dávné historie dnů kinematografie. Otevřete oči doširoka, vydatný dokumentární únor přichází!

Jaká evropská země prochází v posledních dnech nejturbulentnějšími politickými změnami? Kde jsou slova ekonomická krize a dluh skloňována nejčastěji? Pronikněte s námi prostřednictvím snímků 155 SOLD a THE PRISM do politických a ekonomických kotrmelců, jež zažila řecká společnost v posledních letech. Od 9. do 15. února si nenechte ujít týdenní program Až na dno dluhu zdarma.

Již po 22. v historii se naplno dokumentárním světem rozezní řev Českého lva a s ním možná i překvapený výkřik šťastných majitelů této hlavní české filmové ceny. Jaký z pětice nominovaných dokumentů si odnese blyštivou sošku? Sledujte všech pět kandidátů online v týdnu od 16. do 22. února a na stránkách www.dafilms.cz hlasujte pro svého vítěze! Bude to festivalový vítěz z MFDF Ji.hlava K OBLAKŮM VZHLÍŽÍME či diváky oblíbená OLGA?

Nejstarší archivní kinematografie se opět potkává s online diváky! Seznamte se s krátkými českými snímky ze 30., 40. a 50. let minulého století, které se ve své době staly oblíbeným filmovým formátem. Díky spolupráci s Národním filmovým archivem v Praze sledujte od 23. 2. do 8. 3. zdarma pětici archivních snímků, jež se staly součástí unikátního filmového počinu Atomy věčnosti. Chybět nebude ani exkluzivní rozhovor o vzniku projektu!

Nestihli jste zhlédnout všechny snímky z první světové online retrospektivy Viktora Kossakovského? Nezapomeňte, že jsou pro vás stále v našem katalogu k dispozici a jako bonus se zdarma podívejte na poslední filmovou masterclass režiséra, kterou v nabitém pražském kinosále přednesl 23. ledna. Pokud vám je jedna masterclass málo, pak se nechte inspirovat dalšími autory, třeba Wernerem Herzogem či Sergejem Loznitsou.

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít