Scéna z filmu Zeptej se vašich 89
Scéna z filmu Zeptej se vašich 89
Scéna z filmu Zeptej se vašich 89
Scéna z filmu Zeptej se vašich 89
Scéna z filmu Zeptej se vašich 89

Zeptej se vašich 89

Co jste dělali v listopadu 1989? Prochladli jste na náměstí? Nebo jste právě měnili obklady v koupelně? Jak vám revoluční dny změnili život?

Co jste dělali v listopadu 1989? Prochladli jste na náměstí? Nebo jste právě měnili obklady v koupelně? Co dělali vaše rodiče, kolegové a kamarádi? Anebo prarodiče? Jak vám revoluční dny změnili život?

Dokument Spýtaj sa vašich: 89 je pokračovaním filmu k událostem srpna 1968 a je vyprávěnou historií skrze individuální svědectví a zážitky. Je rozmanitým zamyšlením sa nad transformací společnosti, jejím propojením s do té doby uzavřeným okolním světem a zvykání si na nově získaná práva a svobodu. Nesoustředí sa na příběhy tváří známých z revolučných tribun, ale na prožívání malých soukromých dějin v kontextu velkých společenských změn s odstupem 30 let svobodného života.

Součástí projektu je webstránka. Funguje jako interaktivní on-line památník, do kterého je možné přidávat texty, videa, audionahrávky či fotografie, zaznamenávající vzpomínky na tyto události.

Režie
Rok
2019
Země
  • Slovensko
Délka
28min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete být pravidelně informováni o novinkách v junior programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít