Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes
Scéna z filmu Fany a pes

Fany a pes

Film Fany a pes se odehrává v Lipsku v roce 1989 na pozadí skutečných událostí. Dvanáctiletá Fany se stará o psa své nejlepší kamarádky Sophie déle, než bylo v plánu – Sophie totiž s maminkou během letních prázdnin emigrovala na Západ. Fany ale nevěří, že se svět může jednoduše dělit na Východ a Západ a rozhodně ji nic nezastaví v tom, aby se pokusila kamarádku najít a psa vrátit. Historické události se nám někdy zdají příliš vzdálené a složité, zvlášť když je známe jen z černobílých fotek. Spolu s Fany a psem Sputnikem se ale do doby před více než třiceti lety přeneseme jakoby nic.

Lipsko 1989. Dvanáctiletá Fany se s láskou stará o Sputnika, psa její nejlepší kamarádky Sophie, která odjela s maminkou na letní prázdniny do Maďarska. Na začátku školního roku se však Sophie do třídy nevrátila… jako mnoho jiných uprchla s maminkou na Západ. Fany se odvážně vydává kamarádku hledat, chce jí vrátit psa Sputnika. Stane se tak svědkem pohnutých událostí, které změní budoucnost celé země. Napínavý a zároveň laskavý animovaný film o síle přátelství a odvaze změnit historii se hluboce dotkne nejen mladých diváků.

Film bohužel není dostupný :(

Omlouváme se, ale tento titul není ve vaší zemi k dispozici.

Režie
Rok
2019
Země
  • Německo
  • Belgie
  • Česká republika
  • Lucembursko
Délka
86min 
Zvukové stopy 

Chcete být pravidelně informováni o novinkách v junior programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít