Ozvěny Pražského filmového kufru

Pražský filmový kufr je festival mladých filmařů od 4 do 20 let, kteří zde mohou svobodně a bez předsudků prezentovat svou amatérskou filmovou tvorbu animovanou, dokumentární, hranou i experimentální, nerealizované scénáře a filmové plakáty. Jedná se o výtvory dětí a studentů ze škol, kroužků, letních filmových táborů, ale i solitérů, kteří ve filmu našli možnost autentické výpovědi o sobě a o světě, možnost rozvinout svou imaginaci a vyjádřit se k závažným tématům.

Pásmo představuje 12 vítězných filmů 7. ročníku Kufru, které hodnotila a ocenila porota složená z profesionálních filmových tvůrců. Tyto snímky ji zaujaly jak hloubkou svého sdělení, tak technickou kvalitou, která výrazně převyšovala filmařské zpracování ostatních filmů. Do kolekce je zařazen také film Blanca od bratrů Abrhámových, který získal téměř 400 hlasů v online hlasování, a odnesl si tedy Cenu diváka. 7. ročník byl výjimečný také udělením několika speciálních cen Mental Power filmům nebo týmům, které svou tvorbou dokázaly naplnit myšlenku, že tvorba jako taková může svým myšlenkovým přesahem otevírat důležitá témata, pomáhat vypořádat se s nelehkou životní situací, a dokonce měnit tvůrce samotné i svět okolo. Tuto cenu na FestDni předal zástupce spřáteleného festivalu Mental Power a byla udělena například týmu dětí z Ukrajiny nebo třídě 2. C ze ZŠ Dědina, hranému filmu Co s váma? od dětí z filmového tábora Aertěk a absolventskému dokumentárnímu filmu Smíření od studentů ze SPŠST Panská.

www.prazskyfilmovykufr.cz


Přehlídka je dostupná ZDARMA do 31. března 2024.

Chcete být pravidelně informováni o novinkách v junior programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít