Scéna z filmu Lžička
Scéna z filmu Lžička

Lžička

Tvářit se bezvýznamně a neškodně procházelo umělohmotné lžičce jen do chvíle, než na ni svůj pronikavý pohled vrhla samorostka světového dokumentu Laila Pakalniņa.

Obyčejná plastová lžička klame tělem. Tvářit se bezvýznamně a neškodně jí ale může procházet jen do chvíle, než na ni svůj pronikavý pohled vrhne Laila Pakalniņa. Lotyšská samorostka světového dokumentu dobře ví, kolik paradoxního úsilí musí lidé i stroje investovat do výroby nádobí na jedno použití, a proto se nedokáže ubránit krutému úsměšku. Vždyť umělohmotný sluha naposledy vydechne jen krátce poté, co jeho život konečně začal dávat smysl. Dokument beze slov, v němž humor vychází z překvapivých možností filmového jazyka, pěje smuteční píseň za ornament zbytnělé civilizace: kus laciného plastu, který snad již brzy bude na vymření. (MFF Karlovy Vary)

Režie
Rok
2019
Země
  • Lotyšsko
  • Litva
  • Norsko
Délka
62min 

Chcete být pravidelně informováni o novinkách v junior programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít