Scéna z filmu Miluj bližní svou
Scéna z filmu Miluj bližní svou
Scéna z filmu Miluj bližní svou
Scéna z filmu Miluj bližní svou
Scéna z filmu Miluj bližní svou

Miluj bližní svou

Dvě řádové sestry se do sebe nečekaně zamilují. Aby mohly žít svobodný a neskrývaný život, musí učinit zásadní rozhodnutí: opustit církev.

Uprostřed pravidly svázaného světa chorvatské katolické církve se do sebe zamilují dvě řádové sestry. Intimní zpověď Marity a Fani odhaluje zneužívání uvnitř církve, zborcené ideály i nelehkou osobní cestu k pochopení, lásce a k sobě samým. Může si jeptiška vykračovat v moderních teniskách? Může milovat někoho jiného než Boha? A co když je tím někým jiným další žena? Dokument pečlivě seskládaný z výpovědí dvou řádových sester a doplněný inscenovanými fotografiemi pořízenými za zdmi katolického konventu postupně odkrývá cesty dvou žen k Bohu a sebepoznání a jejich setkání ve vzájemné lásce. Aby mohly žít svobodný a neskrývaný život, musí Marita a Fani učinit zásadní rozhodnutí: opustit církev. (Jeden svět)

Režie
Rok
2020
Země
  • Chorvatsko
Délka
71min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete být pravidelně informováni o novinkách v junior programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít