Scéna z filmu A Sunday in Hell
Scéna z filmu A Sunday in Hell

A Sunday in Hell

Režisér a básník Jørgen Leth je vášnivým milovníkem cyklistických závodů coby rituálu vyjadřujícího lidské vítězství a porážku, a tuto svou vášeň zúročil v unikátním snímku “A Sunday in Hell”...

Režisér a básník Jørgen Leth je vášnivým milovníkem cyklistických závodů coby rituálu vyjadřujícího lidské vítězství a porážku, a tuto svou vášeň zúročil v unikátním snímku “A Sunday in Hell” (neděle v pekle). Onou nedělí je 11. duben roku 1976, kdy se v rámci každoroční tradice konal namáhavý cyklistický závod Paříž-Roubaix, peklem jsou pak kamenité polní cesty severní Francie, na nichž cyklističtí šampioni bojují o vítězství. S celou armádou kameramanů v zádech zachytil Leth závod do nejmenších detailů, a z natočeného materiálu pak sestříhal impozantní mytickou dokumentární podívanou.


Verze s dánskými titulky je dostupná pouze ve formátu DVD.

Režie
Rok
1977
Země
  • Dánsko
Délka
111min 
Titulky 

Chcete být pravidelně informováni o novinkách v junior programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít