Scéna z filmu Evangelium podle Brabence
Scéna z filmu Evangelium podle Brabence
Scéna z filmu Evangelium podle Brabence
Scéna z filmu Evangelium podle Brabence
Scéna z filmu Evangelium podle Brabence

Evangelium podle Brabence

Filmové pásmo rozhovorů novinářky Renaty Kalenské se členem Plastic People Vratislavem Brabencem navazující na stejnojmennou knihu rozhovorů.

Kniha rozhovorů novinářky Renaty Kalenské se členem Plastic People Vratislavem Brabencem zachycovala nejen vzpomínky na undergroundovou éru, ale také autorčiny zážitky s touto svéráznou osobností. Na nich staví filmové pokračování této publikace, které zachycuje další rozhovory Kalenské a Brabence – improvizovaná povídání odehrávající se na místech, jež pro Brabence a Kalenskou něco znamenají. Vzniklo tak pásmo nezávazného filozofování, sebeironických vtipů i poznámek o životě ptáků a přírodě jako takové. Záznamy povídání obou aktérů většinou snímané ruční kamerou jsou prokládány poetickými vsuvkami.

„Cejtíš se někdy šťastnej?“ – „Slovo šťastnej se mi vůbec nelíbí. U slova šťastnej bych dal rovnítko jako blbej.“ – „Já jsem z tebe nešťastná. Takže jsem vlastně neblbá.“

Režie
Rok
2014
Země
  • Česká republika
Délka
87min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Chcete být pravidelně informováni o novinkách v junior programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít