Fotografie není k dispozici.

Jide Tom Akinleminu

Jide Akinleminu grew up in the town of Ikorodu, Nigeria. Son of a Nigerian farmer and a Danish librarian. His family relocated in 1991 to Denmark. Studied music and soundengineering, then photography. Attended the acclaimed “Fatamorgana - Danish School of Art Photography”, completed several documentary projects and exhibitions and started working with documentaryfilm at a local television station before moving to Berlin in 2004 to attend cinematography studies at the German Film and Television Academy Berlin (DFFB). His films (in the function of D.O.P.) have been screened at major filmfestivals such as Locarno, Oberhausen, Berlinale, Hofer Filmtage, FIDMarseilles and his shortfilm “Kokon” was awarded with the German Shortfilm Prize in 2009. "Portrait of a lone farmer" is his first feature-length film as a director.

Filmografie

  • When a farm goes aflame...
    2021
  • Portrait of a lone farmer
    2013
  • Kokon / Cocoon
    2009
  • My last day in Nigeria
    2008

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít