Pavel Křemen (Česká republika)

Režisér Pavel Křemen se specializuje na dokumentární portréty známých osobností, ve kterých hledá obyčejné lidi s jejich přednostmi i slabinami. Ve svých filmech se věnuje také fenoménům naší totalitní minulosti. Upozornil na sebe například dokumenty Nikomu jsem neublížil o agentech StB nebo filmem LSD made in ČSSR, který mu přinesl nominaci na Českého lva.

Filmografie

  • Anticharta, mechanismus loajality
    2017
  • Josef Zeman - Boj za pravdu
    2017
  • Milda
    2017
  • Hotel Praha story
    2015
  • LSD made in ČSSR
    2015
  • Soukromý život Miloše Kopeckého
    2013
  • Hodné pohádky nemám rád
    2012
  • Královna filmu
    2012
  • Neobyčejné životy: Jiří Menzel
    2012
  • Perličky Jiřího Menzela
    2012
  • Nikomu jsem neublížil
    2011
  • Říkat se může cokoliv
    2010
  • Čechoslovák, režisér Julius Matula
    2010
  • Kauza profesorky Vackové
    2010
  • Umět pojmenovat zlo
    2010
  • Čekárna na dospělost
    2009
  • Nespravedlivé soudní procesy
    2009
  • Proces s Plastic People
    2009
  • Spravedlnost pro Marii Švejdovou
    2009
  • Zapomenutá hvězda
    2007
  • Klobouk Jiří Wimmer
    2006
  • 13. komnata (TV seriál)
    2005 -
  • Pravda Fairaizlova
    2005
  • Šimek šoumen
    2005
  • Hrdelní zločiny: Zabijáci
    2001
  • Osudové okamžiky
    2001
  • To byl Jiří Sovák
    2001
  • Příběhy slavných (TV seriál)
    1999 - 2013
  • Nevyjasněná úmrtí: Smrt dobrodruha
    1998

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít