Fotografie není k dispozici.

Daniel Dluhý (Slovensko)

Daniel Dluhý pochádza z podtatranského mesta Kežmarok. Po absolvovaní tunajšieho Gymnázia P.O. Hviezdoslava v roku 2009 začal študovať réžiu dokumentárnych filmov na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave. Prvý stupeň absolvoval v ateliéri Roberta Kirchhoffa a Jaroslava Vojteka. V rokoch 2011 – 2012 študoval na Katedre dokumentárnej tvorby pražskej FAMU. V súčasnosti pokračuje v magisterskom štúdiu na FTF VŠMU pod pedagogickým vedením Petra Kerekesa.

Vo svojej filmovej tvorbe sa snaží čo najviac priblížiť sa k človeku, či už je ním protagonista filmu alebo jeho divák. V roku 2012 mala televíznu premiéru osemnásťminútová verzia jeho dokumentárneho filmu Stará kniha nehrdzavie o ľuďoch z pražských antikvariátov. Neskôr v tom istom roku odvysielali študentský film Obecná fara o kňazovi Jánovi Záhradníkovi, pôsobiacom v dnes čisto rómskej obci Lomnička. Film Večný život, večná mladosť nakrútený podľa goralskej ľudovej rozprávky je jeho hranou prvotinou.

Popri štúdiu sa venuje ochotníckemu herectvu, fotografovaniu a žurnalistike. Má rád Pink Floyd, počítačové hry a výlety do Tatier.

Filmografie

  • Španělská čítanka
    2016
  • Vzpomínky pana Jana
    2013
  • Stará kniha nehrdzavie
    2013
  • Věčný život, věčné mládí
    2013

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít