Fotografie není k dispozici.

Václav Kadrnka (Česká republika)

Václav Kadrnka je režisér, scenárista a zakladatel produkční společnosti Sirius Films. Vystudoval divadelní vědu ve Velké Británii, kam se v roce 1988 spolu s matkou vystěhoval za otcem, který rok předtím emigroval z politických důvodů. V letech 1999—2008 studoval režii hraného filmu na pražské FAMU. V roce 2011 měl jeho celovečerní debut Osmdesát dopisů premiéru na festivalu v Berlíně a následně se promítal na řadě dalších světových přehlídek. V roce 2012 byla Václavu Kadrnkovi udělena Cena české filmové kritiky za Objev roku. Jeho druhý snímek Křižáček zvítězil v roce 2017 na MFF Karlovy Vary. V roce 2021 dokončil svůj třetí celovečerní film Zpráva o záchraně mrtvého.
Se svojí ženou Simonou založil v roce 2021 producentskou edici Sirius Films Manual, ve které vyvíjejí první a druhé celovečerní filmy mladých tvůrců.
Václav Kadrnka působí jako pedagog na FAMU.

Filmografie

  • Zpráva o záchraně mrtvého
    2021
  • Křižáček
    2017
  • Osmdesát dopisů
    2011

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít