Jan Hřebejk (Česká republika)

Jan Hřebejk (1967, Praha) je jedním z nejplodnějších a nejvšestrannějších českých filmových režisérů. Od roku 1997 se věnuje i divadelní režii (mezi jeho nejproslulejší inscenace patří Výstřely na Broadwayi). Jeho debut Šakalí léta (1993) získal na vůbec prvních výročních cenách Český lev ocenění pro nejlepší film i režii. Film Pelíšky, který soutěžil na MFF KV v roce 1999, nebo Pupendo (2003) patří k divácky nejoblíbenějším titulům české porevoluční kinematografie. Za válečnou tragikomedii Musíme si pomáhat (2000) byl Hřebejk nominován na Oscara a opět získal Českého lva coby nejlepší režisér. Od snímku Kawasakiho růže (2009) se snaží výrazněji věnovat závažným morálním i společenským tématům. V roce 2006 vyhrál v Karlových Varech Zvláštní cenu poroty za film Kráska v nesnázích. (MFF KV)

Filmografie

  • Veterán
    2020
  • Zahradnictví: Dezertér
    2017
  • Zahradnictví: Nápadník
    2017
  • Zahradnictví: Rodinný přítel
    2017
  • Učitelka
    2016
  • Zakázané uvolnění
    2014
  • Líbánky
    2013
  • Odpad město smrt
    2012
  • Svatá čtveřice
    2012
  • Nevinnost
    2011
  • Kawasakiho růže
    2009
  • Nestyda
    2008
  • U mě dobrý
    2008
  • Medvídek
    2007
  • Kráska v nesnázích
    2006
  • Horem pádem
    2004
  • Pupendo
    2003
  • Musíme si pomáhat
    2000
  • Pelíšky
    1999
  • Česká soda
    1998
  • Dobrá zpráva
    1997
  • Nebezpečné vztahy
    1997
  • Okno
    1997
  • Past
    1997
  • Poslední koncert
    1997
  • Šakalí léta
    1993
  • Dobročinný večírek
    1992
  • Nedělejte nic, pokud k tomu nemáte vážný důvod
    1991
  • L. P. 1948
    1989
  • Co všechno chcete vědět o sexu a bojíte se to prožít
    1988

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air, z.s. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít