Fotografie není k dispozici.

Hana Ludvíková Muchová (Česká republika)

Po studiu na Fakultě humanitních studií UK vystudovala bakalářský stupeň na katedře scenáristiky a dramaturgie na FAMU a poté pokračovala na stejné škole v magisterském studiu v Centru audiovizuálních studií. Zde absolvovala dokumentárním filmem o dětech z dětského domova Hranice ghetta, jenž byl zároveň jedním z výstupů jejího magisterského projektu „Možnosti filmu jako artefiletického prostředku při zkoumání formování identity dětí z dětského domova“. Další výstupy projektu byly prezentovány v časopise Arteterapie a na festivalech Khamoro a Jeden svět.

Spolupráce s dětmi s dětského domova, která se pro Hanu stala dlouhodobou a osobní záležitostí, se vyvinula v natáčení časosběrného filmu Sbohem děcáku.

Kromě natáčení svého debutu má Hana také četné dramaturgické i publikační zkušenosti (DocRevue, Arteterapie, Cinepur). Také se dále hlouběji zabývá tématikou opuštěných dětí – několik let pracovala v Centru Sámovka (Centrum prevence a pomoci dětem bez rodiny) a navázala spolupráci s neformální organizací Vteřina poté, která se snaží „dávat hlas“ klientům dětských domovů prostřednictvím různých sebezkušenostních projektů.

V posledních letech pracovala v České televizi jako dramaturg upoutávek, externě spolupracovala také na dramaturgii několika dokumentárních projektů.

Filmografie

  • Sbohem děcáku
    2017
  • Severka rapuje
    2009

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít