Petr Kazda

Petr Kazda (Česká republika)

Petr Kazda (nar. 14.4.1978) studoval Soukromou vyšší odbornou školu filmovou v Písku (SVOŠF) a pak v letech 2006–2009 scenáristiku a dramaturgii na FAMU. Školu absolvoval scénářem celovečerního filmu Vynález zkázy. Věnuje se scenáristické, producentské a režisérské práci.

Společně se spolužákem Tomáš Weinrebem debutovali filmem Já, Olga Hepnarová, který byl zahajovacím snímkem v sekci Panorama na Berlinale 2016. Film se promítal na více než 100 festivalech po celém světě v rámci soutěže, či oficiálního výběru a přehlídky (Guadalajara, Hong-Kong, Montreal, Melbourne, Haifa, Taipei, Sao Paulo, Karlovy Vary, Reykjavík, Sevilla, Gent, Goa, Trieste, Goteborg, Krakov, Varšava atd.).

Petr Kazda je autorem rozhlasové hry Včera, dne 20. srpna. Dramatický příběh 21. srpna 1968 v Československém rozhlase a kolem budovy na Vinohradské svědčí nejen o tom, jak důležitou roli rozhlasové vysílání tehdy ve společnosti hrálo. Hru vysílal Český rozhlas na téměř všech svých stanicích k 50. výročí Sovětské okupace.

Filmografie

  • Nikdo mě nemá rád
    2024
  • Já, Olga Hepnarová
    2016

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít