Jan Prušinovský

Jan Prušinovský (Česká republika)

Jan Prušinovský, narozen v roce 1979 v Hořovicích, vyrostl v malé středočeské vesnici Zadní Třebáň. Po studiu gymnázia v Berouně se nejprve chtěl stát novinářem. Pak ale zvítězila láska k filmu. Již v průběhu studia na pražské FAMU (katedra scenáristiky a dramaturgie, 2002-2006) napsal a zrežíroval dva krátkometrážní hrané filmy. V roce 2008 následoval celovečerní debut František je děvkař. V podstatě současně se Prušinovský začal věnovat tvorbě televizních seriálů, kterými přispěl k vylepšení bilance české autorské televizní tvorby. V mezičase se soustředil a nadále soustředí na tvorbu celovečerních filmů. V roce 2011 založili společnost OFFSIDE MEN, kde jejich společné filmové i televizní projekty vznikají. Prušinovský získal za svou tvorbu již několik respektovaných ocenění, a to jak českých, tak zahraničních.

Filmografie

  • Grand Prix
    2022
  • Chyby
    2021
  • Kobry a užovky
    2015
  • Kdyby byly ryby
    2014
  • Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
    2012
  • František je děvkař
    2008
  • Nejlepší je pěnivá
    2005

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít