Yılmaz Güney (Turecko)

Yılmaz Güney, vlastním jménem Yilmaz Hamitoğlu Pütün, začínal jako prozaik. Popularitu si získal jako představitel zbojnických rolí. Hrál ve více než stovce filmů, k padesáti napsal scénář, sedmnáct jich režíroval. V době, kdy byl ve vězení, jeho projekty dokončovali či realizovali Temel Gürsu, Atif Yilmaz, Bilge Oglaç, Zeki Ökten a Şerif Gören. Posledním Güneyovým opusem bylo vězeňské drama Zeď (Duvar / Le mur), natočené ve Francii. KVIFF

Filmografie

  • Duvar / Zeď
    1983
  • Yol / Cesta
    1982
  • Düşman
    1979
  • Surü
    1978
  • Zavallılar
    1975
  • Endişe
    1974
  • Arkadaş
    1974
  • Ağıt
    1972
  • Umutsuzlar
    1971
  • Acı
    1971
  • Yarın Son Gündür
    1971
  • Vurguncular
    1971
  • Kaçaklar
    1971
  • İbret
    1971
  • Baba
    1971
  • Piyade Osman
    1970
  • Canlı Hedef
    1970
  • Umut / Hope
    1970
  • Bir Çirkin Adam
    1969
  • Aç Kurtlar
    1969
  • Seyyit Han
    1968
  • Pire Nuri
    1968
  • Bana Kurşun İşlemez
    1967
  • Benim Adım Kerim
    1967
  • At Avrat Silah
    1966

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít