Fotografie není k dispozici.

Josef Tuka (Česká republika)

Josef Tuka (1979, České Budějovice, Československo) vystudoval rozhlasovou a TV scenáristiku a dramaturgii na JAMU v Brně a poté režii u Věry Chytilové na pražské FAMU. Během studií natočil několik krátkých filmů, z nichž největší pozornost si vysloužil jeho bakalářský film Saharské písky (2009) a absolventský snímek Malý okruh pozornosti (2011). Ten se stal finalistou Ceny Magnesia za nejlepší studentský film v rámci výročních cen České filmové a televizní akademie 2011. Ve stejném roce měla premiéru adaptace povídky Karla Čapka Případy pana Janíka, kterou natočil pro projekt České televize Čapkovy kapsy. O dva roky později získal jeho scénář Šampaňské s modrou stuhou ocenění v soutěži Filmové nadace. Snímek Absence blízkosti je jeho celovečerní hraný debut.

Filmografie

  • Absence blízkosti
    2017
  • Malý okruh pozornosti
    2011
  • Saharské písky
    2009

Portál DAFilms.cz je výsledkem tvůrčí spolupráce 7 klíčových evropských festivalů dokumentárního filmu sdružených do Doc Alliance. Naším cílem je posouvat hranice dokumentárního filmu, propagovat jeho rozmanitost a podporovat kvalitní autorské filmy.

Členové Doc Alliance

Chcete být pravidelně informováni o našem filmovém programu?

Odesláním registrace k Newsletteru souhlasím se zasíláním obchodních sdělení elektronickými prostředky a souvisejícím zpracováním osobních údajů pro účely zasílání Newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrzuji, že jsem si přečetl(a) Zásady zpracování osobních údajů, textu rozumím a souhlasím s ním, přičemž beru na vědomí práva zde uvedená, zejména právo na námitky proti provádění přímého marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít